· Leletbejelentés ·

Találtam valamit, mit tegyek?

Kérünk mindenkit, hogy segítse munkánkat! Ha szántásban neki ócskának tetsző himmi-hummit talál, ha építkezéskor akad régi tárgyakra, jelentse be! Múzeumunk lehetőséget szeretne biztosítani, hogy a leletbejelentés könnyedén és gördülékenyen történjen. A lenti űrlap segítségével egy kattintással bejelentheti a talált tárgyakat.

A nyíregyházi múzeum az ország egyik legrégibb múzeuma. Gazdag gyűjteményének alapjait Jósa András tette le. E gyűjtemény zömét azok a tárgyak jelentik, amelyet barátai, ismerősei, betegei ajándékoztak az orvos-régésznek. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területéről ma már mintegy három és fél ezer lelőhelyet ismerünk. Ezek zöme ma is a múzeum baráti körének, tisztelőinek köszönhető. Az ő bejelentésük nyomán tudjuk feltérképezni az egyes korszakok településeinek láncolatát. Ha valaki bejelent egy leletet, a múzeum régész-munkatársai igyekszenek vele együtt megtekinteni a helyszínt. Fontos számunkra a lelet, hisz ebből tudjuk meghatározni a kort. Fontosabb azonban a lelőhely! A múzeum szerény lehetőségeihez képest igyekszik is jutalmazni a lelőhely bejelentőét, ám soha nem a tárgyat „fizeti ki”. Hangsúlyozzuk, hogy csak szerény jutalmat tudunk adni a lelőhelyért. Természetesen ha a szerencsés megtaláló kivételesen gazdag leletekre bukkan, a vonatkozó törvény alapján a Minisztérium külön jutalomban részesíti, mint nemrégiben Újfehértón történt.

leletbejelentők névsora:

Agárdy Sándor, Ábrán András, Bartha Dénes, Beregszászi Ferenc, Blanár Katalin, Borkó Tamás, Buczkó József, Czető András, Czomba Béla, Csizi Imre, Csorba Bertalan, Czine Miklós, Dani János, Danó Sándor, Gaál Balázs, Gosztonyi Tibor,Görbedi Miklós, Görög Tibor, Hajdú József, Harsányi Gézáné, Holp András, Jécsák Tibor, Józsa Balázs, Kanalas Mihály, Kazsuba Jánosné, Kiss Csaba, Kiss Elek, Kiss Kálmán, Kiss János, Kiss Zoltán, Kovács Géza, Kovács Tamás, Krich Ferenc,Leveleki József, Lippai András, Madár László, Mulik János, Nagy Sándor, Nagy Tamás, Néző István, Orosz Miklós, Orosz Viktória, Palcsákné Zsuzsa, Róka János, Samu Jenőné, Somogyi Béla, id. és ifj. Szabó László, Szabó Zoltán, Szép László, Szikszai András, Szőke Ferenc, Tiszai István, Zombor Szabolcs, Bodnár Richárd…

Online leletbejelentés
Bejelentését a Jósa András Múzeum, Régészeti osztálya kapja meg.
Az üzenet elküldését követően, munkatársunk felveszi önnel a kapcsolatot. A bejelentés során a név- és e-mail cím megadása kötelező.
A csatolmány nem haladja meg a levelezőrendszerekben használható maximális méretet, ami képenként 5MB.
Csatolható állományok: JPG, TIFF, PNG, TGA ÉS GIF.  
 
Az információk nélküli leletbejelentés többnyire nehezítő körülmény. Ezért kérnénk, hogy a gördülékeny kapcsolatfelvétel továbbá munkánk hatékonyabb elvégzése érdekében minél több adatot próbáljon megadni!
Az üzenet küldéséhez a biztonsági kód megadása kötelező!
Személyes kapcsolatok

Koordinátoraink:
Istvánovits Eszter (Régész)
Jakab Attila (Régész, Koordinátor)

Múzeum:
Jósa András Múzeum
4400 Nyíregyháza,
Benczúr tér 21.
Telefon: +36-42-315-722
Elektronikus levelezési cím: regeszet.koordinator@josamuzeum.hu

LELELTBEJELENTÉSEKNEK KÖSZÖNHETŐ