A jósa András Múzeum időszaki kiállítása

Megtekinthető: 2020. február 2.

„Kereszt-utak”

VAJDA MÁRIA Ferenczy-Noémi díjas textilművész, festőművész emlékkiállítása a Jósa András mÚZEUMBAN ÉS AZ artikon galériában

Vajda Mária 1955. július 6-án született Brassóban. 1979-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskola szövött szőnyeg- és falkárpit szakán. 1992-től a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium művésztanáraként dolgozott.
Alkotásaival rendszeresen szerepelt a legfontosabb hazai és nemzetközi tárlatokon. Kiállításokon vett részt Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Ausztriában és Svájcban. Egyéni bemutatkozásai voltak több alkalommal is Budapesten, Győrben, Pécsen és Nyíregyházán is.

 

A művész életműve előtt két kiállítás is tiszteleg egyidőben Nyíregyházán.

 

A kiállítások gazdagon felölelik Vajda Mária textilművészeti és festészeti munkásságát, a kezdeti alkotásoktól egészen a legutóbbi időkig. A nagy méretű gobelinek mellett kollázsok és olajfestmények is láthatóak lesznek, illetve bemutatásra kerülnek díjnyertes művei is. A korai levélkompozíciók, vagy a természeti formákat feldolgozó dekoratív textilművek mellett, a kortárs festészeti irányzatokhoz kapcsolódó, nagy méretű olajképek is a közönség elé kerülnek. 

 

Vajda Mária életműve nagyon fontos része volt, és marad, Nyíregyháza város kulturális életének. Alkotói és tanári munkásságának méltó bemutatására törekszik a két kiállítás.

Az Artikon galéria időszaki kiállítása

Artikon galéria

Cím

4400 Nyíregyháza, Benczúr tér 3.

Elérhetőség

artikon@artikon.hu | 06 30 798 5550

nYITVATARTÁS

9.00 - 16.00